FAQ

Nyttig information

Car World Leasing FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor kan du finde forskellige generelle spørgsmål om leasing. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål eller interesseret i at høre mere om vores leasingløsninger.

Car World Leasing FAQ
Få svar på dine spørgsmål om leasing.

En forudsætning for at flexlease er, at man kreditgodkendes, da der er tale om et kreditkøb ved leasing. 

Flexleasing tilbydes både for private og erhverv.

Luksusbiler er dyre – det er de både ved bilkøb og leasing. Hvis folk mangler indsigt i priser og renter, går det ofte galt, og lyder tilbuddet for godt til at være sandt, er det ofte også tilfældet. 

Det mest udbredte problem ved leasing er “den for billige ydelse”: At ydelsen ikke reelt svarer til den reelle udgift, du får. Hvis du selv hæfter for bilens restværdi, er det vigtigt, at du sikrer dig, at den pris, du skal garantere for, er sat realistisk. Bilen er selvsagt efter endt leasingforløb blevet ældre og har kørt flere kilometer, og derfor er værdien selvfølgelig lavere end ved start. 

Det kan bestemt betale sig at lease biler, men det skal gøres rigtigt og med sund fornuft. Især ved dyre biler er der klart en betydelig besparelse via leasing. 

Det kræver kreditgodkendelse at flexlease en bil hos Car World, og leasingkontakten er først klar til at blive underskrevet efter endelig kreditgodkendelse. Det er derfor ikke muligt at flexlease, hvis man er registreret i RKI. 

Vi skal bruge dine tre seneste lønsedler samt seneste årsopgørelse fra SKAT forud for kreditgodkendelsen. Hvis du driver virksomhed, skal vi også bruge et CVR-nummer. Som udgangspunkt skal man have en årsopgørelse på mindst 350.000 kr. og en månedsløn på minimum 30.000 kr. før skat for at kunne blive godkendt til en leasingaftale, men det afhænger af hvilken type bil, man er på udkig efter. 

Du skal selv afholde udgifter til forsikring, service og grøn ejerafgift.

Vi kan tilbyde konkurrencedygtige og billige forsikringspriser på bilerne, da bilen kun forsikres til dens reelle værdi uden afgift. 

Hos Car World kan en leasingaftale altid opsiges løbende måned +30 dage og uden omkostninger forbundet hermed. 

Det har meget at sige, om bilen er leaset som personbil eller varebil:

Personbiler:

 • Personbiler, der er ældre end 36 måneder, kan fratrækkes 1% af 25% af den fulde registreringsafgift. F.eks.: Hvis registreringsafgiften er vurderet til kr. 400.000, vil du have et årligt momsfradrag på 12.000,00 DKK – (1000,-/måned.)
 • Personbiler, der er under 36 måneder gammel, beregnes 2% af 25% af den fulde registreringsafgift. Leasingperioden skal løbe sammenhængende over 6 måneder for at kunne få momsfradrag.

OBS på moms:

 • Der kan ikke fratrækkes mere moms end selve momsgrundlaget.
 • Overskydende moms kan anvendes til momsfradrag i udbetalingen.

Gulpladebiler:

 • Anvendes gulpladebiler 100% til erhverv, er der fuld momsfradrag. Dette gælder ligeledes for driftsomkostningerne.

Delvis privat- og erhvervskørsel:

 • Anvendes bilen delvis til privat- og erhvervsmæssig brug, kan der opnås et momsfradrag på 1/3. Bemærk, at der stadig er fuldt momsfradrag på driftsudgifterne.

Ved beregning af afgiften vurderer vi, hvad en tilsvarende model vil blive solgt for. Som tommelfingerregel siger man, at afgiften ca. udgør omkring 62% af bilens salgspris.

 • F.eks.: En tilsvarende model antages at kunne sælges for 1.000.000 kr. på danske plader. Afgiften udgør således omkring 620.0000 kr.

Der skal betales mellem 0,5% og 2% af afgiften i registreringsafgift pr. måned. Bilens alder bestemmer procentsatsen for beregning af afgiften:

 • 0-3 mdr.= 2%
 • 3-6 mdr. = 1 %
 • over 36 mdr. = 0,5%

Det kan derfor bedst betale sig at vælge en bil, som er over 36 måneder.

Leasingselskabet skal eje bilen ifølge dansk lovgivning. Leasingtager vil derfor få overdraget brugsretten til køretøjet i leasingperioden og blive anført som bruger af bilen.

Den typiske bindingsperiode er 12 måneder, da afgiften efter 12 måneder vil falde, da bilen er ældre og derfor har en lavere værdi. 

Ved endt leasingaftale kan du med fordel indgå en ny kontrakt, hvor den månedlige ydelse vil være lavere. Hvis du hellere vil prøve noget nyt eller har fået andre kørselsbehov, kan vi også hjælpe dig med at sælge din bil. 

Hos Car World tilbyder vi at importere bilen til Danmark, hvis du har fundet din drømmebil i udlandet. Vi sørger for alt det praktiske, bl.a. hjemtransport, momsløft, toldsyn, behandling af importpapirer m.m.

Der er ingen kilometerbegrænsning ved flexleasing. Vi skal blot vide hvor mange kilometer, du forventer at køre, for at kunne beregne afskrivningerne på bilen i leasingperioden. Vi hjælper naturligvis med at finde det rette antal kilometer til beregningen. 

Det afhænger af forsikringsvilkårene. Som udgangspunkt må du gerne låne bilen ud til venner og familie – helt på samme måde, som hvis du havde købt bilen.

Ved endt leasingperiode har du to valgmuligheder:

 • Forlænge kontrakten: Ønsker du at forlænge kontrakten, beregnes en ny og lavere leasingydelse, som passer med bilens nye, lavere værdi og afskrivninger.
 • Sælge bilen: Ønsker du at sælge bilen, skal den henvises til en køber med CVR-nummer. Salgsprisen for bilen er som udgangspunkt dens restværdi. Restværdien bliver vurderet ved kontraktens indgåelse. Da registreringsafgiften ikke er betalt af bilen, er der også mulighed for at sælge til resten af Europa, hvorfor det er lettere at få den solgt.

Vi står naturligvis til rådighed til at rådgive om, hvad der for dig er det mest fordelagtige at gøre.

Vi ønsker ikke, at vores leasingtagere får ubehagelige overraskelser ved kontraktudløbet. Derfor afskriver vi typisk 20% på bilen pr. år, så vi sikrer bedst muligt, at restværdien stemmer overens med tilsvarende biler på markedet. 

Hos Car World sørger vi altid for at lave gennemsigtige leasingaftaler, hvor kunden efter endt leasing altid står tilbage glad og tilfreds – klar til en ny leasingaftale!

Nedskrivning henviser til de afskrivninger, der sker henover leasingaftalens periode, som typisk varer 12 måneder. Bilens pris minus nedskrivning giver den forventede restværdi ved kontraktens udløb.

Depositum er din egenfinansiering af bilen, som lægges ind for at give mere tryghed og højere avance for leasingselskabet.

Som udgangspunkt laver Car World aftaler uden depositum eller med et meget lille depositum, da vi med vores gennemsigtige aftaler prioriterer forbrugerens interesser meget højt.

Som udgangspunkt betales alle leasingydelser via betalingsservice (BS), men det er dog muligt med anden betalingsform.

Er du erhvervskunde, kan du tilmelde dig vores leverandørservice, hvor fakturaen betales automatisk ved forfald.

Da det kræver et stort forarbejde for vores leasingrådgivere at få etableret en optimal leasingaftale, der er sammensat ud fra dine ønsker og behov, tager vi penge for at udforme din leasingaftale.

Dog ligger vores etableringsomkostninger normalt på omkring 50% af markedet, som er et led i vores vision om gennemsigtige aftaler med høj prioritering af forbrugerens interesser.

Vi lader vores stærke samarbejdspartnere, bl.a. Carta Finans, om at finansiere vores aftaler – og så holder vi os til vores kernekompetencer inden for leasingbiler. 

Dette har kun en positiv betydning for prisen, da vi som forhandlere af aftalerne får store rabatter og stordriftsfordele.

Ønsker du en snak om leasing, har du allerede fundet din drømmebil, eller ønsker du rådgivning om hvilken bil, der passer dig bedst, er du altid velkommen hos Car World til en uforpligtende snak om dine behov og ønsker. 

Vil du vide mere?
Kontakt Car World

Du er altid velkommen til at kontakte Car World, hvis du har spørgsmål eller ønsker at høre mere om vores salg og leasing af eksklusive biler til både privat og erhverv i hele Danmark. Vi står altid klar til at hjælpe og vise bilerne frem!