Splitleasing

Hvad er splitleasing?

Splitleasing

Ved splitleasing laver man to kontrakter på en bil og deler omkostningerne op i erhvervskørsel og privatkørsel. Medarbejderen bliver ikke beskattet af fri bil, men før denne løsning kan betale sig, bør man køre mere end 60% erhvervskørsel. 

Hvorfor vælge splitleasing?

Ved splitleasing er der ingen beskatning af firmabilen. Eftersom medarbejderen selv betaler for den private andel af kørslen, bliver man ikke beskattet af fri bil, men bliver i stedet faktureret en andel af bilens omkostninger. 

Derudover er der færre udgifter for firmaet, i og med at firmaet kun betaler den erhvervsmæssige andel af kørslen. På den måde er splitleasing en billigere løsningen frem for almindelig erhvervsleasing. 

Hvordan fungerer splitleasing?

Ved aftalens indgåelse er der en førstegangsbetaling, ligesom ved de andre leasingformer. Hver måned indberetter du henholdsvis hvor meget erhvervskørsel og privatkørsel, der har været, og omkostningerne bliver derefter delt mellem virksomheden og medarbejderen. Efter endt leasingforløb er der en restværdi på bilen, som er det beløb, bilen skal indfries til. 

Ved splitleasing har SKAT krav til korrekt registrering af de kørte kilometer, hvilket løses ved en elektronisk kørebog ved hjælp af en GPS, der skal installeres ved leasingaftalens indgåelse. 

Vil du vide mere?
Kontakt Car World

Du er altid velkommen til at kontakte Car World, hvis du har spørgsmål eller ønsker at høre mere om vores salg og leasing af eksklusive biler til både privat og erhverv i hele Danmark. Vi står altid klar til at hjælpe og vise bilerne frem!